- där tankar ebbar ut i ord

onsdag, mars 1

Melodifestival 2 - karlstad

I lördags var det Karlstads tur att föra denna magnifika svenska tradition vidare, nämligen melodifestivalen 2006. En lite mindre nervös Lena men desto med uppfluffad sådan fortsatte det timslånga pladdret. Vad hände med håret och klänningen? Jag trodde att det skulle bli löpsedlar, i form med ”lenas stil är borta”, men ingen tycktes märka de utkammade 70-tals vågorna. Okej för madonna krull och okej med volym, men ta det lugnt. Lena är ju vad man kan kalla tämligen nätt och med den där volymen på huvudet var hon närapå att förtas som en gående frisyr. Och klänningen, men sjuttontusen remmar plus halsband var en fin tanke men med ett sämre resultat.

Men känns inte melodifestvialen egentligen ganska uppgjord? Är inte vinnarna lite väl självklara? Känns som att de tar 4 riktiga tävlande och fyller ut med 4 rubrikskapande bidrag eller sådana artister som kan göra reklam för alla kommande turnéer. Vi tar ett exempel. Om Bert söker in med vettigt bidrag får han som bonus slänga in ett till bidrag som kan visa vad skaras köpcentrum har att bjuda på till sommaren. Något i den stilen måste det vara, det är ju inte möjligt att människor i Sverige har så lite självkritik att man utav ren vilja ställer sig och sjunger framför jätteelefanter.
För vad var det för motståndare Kicki och Magnus hade?
Östen med resten borde ha lärt sig från föregående deltagande, men där står dem igen. Det läskigaste är inte att de blir uttagna och utan självmordstankar uppträder utan att de faktiskt går hem i de svenska stugorna. Sonya var väldigt lik fjolårets eurovision-vinnare och alla andra av Elenas (?) låtar. Man har hört det förut och det var väl måttligt spännande. Lite cred får hon för klänningen, det är scenkläder som inte ser ut att höra hemma på Patricia? Pablo Cepeda var kanske inte en tiopoängare, men han svänger lite på höfterna. Både sina egna och folkets. Men var inte hela latino-stuket redan passé när Mendez försökte? The Elephantz. Hade de brist på ansökningar? Fresh Prince goes Malaco-elefanten och det garanterat sämsta från 90-talet. Man bara what? Okej om de hade kunnat rappa likt Pharell, men inte ens det? Vi har bättre rappare som kommer till Triangeln på mångkulturdagarna. Niclas. Det där leendet kommer pryda nästa Amelia, Tove eller nästa nummer av Damernas värld. Jag undrar bara var resten av pojkbandet är? Som om man plockad bort alla utom AJ från Backstreet boys och därmed också deras stämmor och lämnar stackars AJ själv, sjungandes en låt om regn. Även falskt. Sorligt och återigen undrar jag, utan självmordstankar? Velvet, du kan väl lika gärna fortsätta bakgrundsjunga? Ganska tråkig och tamt. Sen att hon kommer med i Veckorevyn bara för sin enorma garderob, sånt blir man ju inte alls avis på. Nejdå – jag är så glad så för min hylla.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

mm eller hur, jag har liksom helt bra utbud i mitt kära skåp jadå! men fän inte för den här jeffla vinterjäveln, jag orkat inte trotsa den mer

jo jag kan fatta att det är rätt svårt (maria) speciellt också när folk skaffar sig helt andra bilder o uppfattningar, men det var en trevlig dag och behövande!

15:42  

Skicka en kommentar

<< Home